Sayfalar

23 Eylül 2011

Bu hafta sonu çocuğumla birlikte ne yapsam sorusuna güzel bir cevap: İstanbul Modern'de Ailece Sanat!

Sadece biz yetişkinlerin değil çocukların da ufkunu açan, rutin hayattan sıyırıp çıkartan ve yaratıcılığı tetikleyen bir şey; sanat, sergiler, müzeler...  

Hele bu, çocuğunuzla birlikte hem keyifli bir birliktelik yaşayacağınız, hem de kaliteli zaman paylaşacağınız bir etkinliğe dönüşürse daha da güzel ve önemli bir hale geliyor.

Özellikle müzeler çeşitli yaş grubundaki çocuklar için ailece katılabileceğiniz pek çok eğitim ve atölye düzenliyor. Genelde 7 yaş ve üzeri çocuklar için bolca bulabileceğiniz bu etkinliklerden 4 yaşa kadar inen ve bu hafta sonu çocuğumla birlikte ne yapsam sorusuna bir yol, İstanbul Modern Sanatlar Müzesi'de. 


"İstanbul Modern Sanat Müzesi, “Hayal ve Hakikat” sergisine paralel bir eğitim programı tasarlamış: 

...“Hayal Peşinde” adını taşıyan program, çocukları, gençleri ve aileleri sergide eserleri bulunan sanatçıların izinden giderek, onların hayal dünyalarını keşfetmeye, kendi hayallerini organik malzemelerle oluşturacakları nesnelere, performans çalışmalarına, resimlere, oyuncak tasarımlarına ve maketlere taşımaya çağırıyor. Farklı yaş gruplarına özel tasarlanan atölye çalışmalarında çocuklar, gençler ve aileler, sanat eserlerini inceliyor, serginin kadın sanatçılarını tanıyor ve eğlenceli sanat oyunları oynuyor."....


Renkli Portreler
4-6 yaş grubu için düzenlenen bu atölyede çocuklar, toplumdaki rolleriyle, meslekleriyle ve karakterleriyle ailelerindeki ve çevrelerindeki kadınları konuşuyorlar. Annelerinin, teyzelerinin, ablalarının sevdikleri özelliklerini, fiziksel görünümlerini ve onlarla olan ilişkilerini birbirleriyle paylaşıyorlar. Bu kısa söyleyişinin ardından onlar için önceden hazırlanmış boyama kâğıtlarında yer alan kadın portrelerini renklendirip üzerlerine çeşitli imgeler ekleyerek renkli portreler yaratıyorlar.

Tarih: 
17, 25 Eylül
2,15, 22, 23 Ekim
20,26 Kasım
11,18, 24 Aralık 2011
14,22 Ocak
Saat: 10.15-11.45

Tarih: 
1, 8, 29 Ekim
5,19 Kasım
3,31 Aralık 2011
7,21 Ocak 2012
Saat: 13.00-14.30

Katılım için yetişkin ile başvuru ve 20 kişilik kontenjandan dolayı önceden randevu istiyorlar.
Rezervasyon için de  0212 334 73 41 aramanız gerekiyor. 

Bu arada, İstanbul Modern tüm atölye çalışmalarını ücretsiz olarak gerçekleştiriyor. Müzeye giriş ücreti 14TL. Çocuklardan ücret almıyorlar.

Müze Karaköy'de. 

Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri
Sahası Antrepo No:4 Karaköy - İSTANBUL


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...