Sayfalar

1 Kasım 2011

Kasım Ayında 3-6 Yaş Çocuklarına Etkinlikler (Çocuklar ve Müzeler)

Kasım ayı ile birlikte çocuğunuzla beraber katılabileceğiniz etkinlik ve atölyeler açısından çok zengin bir döneme giriyoruz. Ekim ayı içinde eğer bu imkanı değerlendiremediyseniz hiç üzülmeyin, kaçırdığınızı düşündüğünüz bazı atölye çalışmalarına bu ay da katılma imkanınız var.

Bu ay, 3-6 yaş grubu için Santralistanbul ve İstanbul Modern Müzelerinde gerçekleştirilecek atölye çalışmalarından sizin için seçtiklerimiz:

SANTRAL ATÖLYE
Çocuk Atölyeleri

Güneş Böceği
Bu atölyede çocuklar güneş enerjisi ile daha yakından tanışıyorlar. Çocuklar anne-babalarının da yardımı ile üzerindeki güneş paneli sayesinde elektrik üreten ve ürettiği elektrikle hareket eden robotlar yapıyorlar. Gölgeyi hiç sevmeyen bu robot, güneşi gördüğünde hızına hız katıyor.
Tarih: 12 Kasım Cumartesi
Saat: 10:30-12:00
Yaş Grubu: 3-6 yaş Ailece
Ücret : 40 TL’dir.( Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.)

Picasso Çocuklarla
Konuşmaya başladığınızda ilk söylediğiniz kelime neydi? Ünlü İspanyol sanatçı Picasso için o kelime “kalem”di; ve ilk söylediği kelimeyi hayatından hiç çıkarmadı. Sarı üçgenler, yeşil burunlar, mavi daireler, kırmızı kulaklar çizerken hayal ettiği her şeyi gerçeğe dönüştürmeye çalıştı ve çoğu kişi onun dünyasını çocukça bulmuş olsa da istediği şeyleri çizmekten vazgeçmedi. Bu atölyede çocuklar ve aileleri Picasso’yu daha yakından tanırken, çocuklar hayal ettiklerini ailelerinin de yardımıyla gerçeğe dönüştürüyorlar. Parça parça şekiller, karışık renkler iç içe geçerek çocukların dünyasına göre bir bütünü oluşturuyor.
Tarih: 12 Kasım Cumartesi
Saat: 13:00-14:30
Yaş Grubu: 3-6 yaş Ailece
Ücret : 40 TL’dir.( Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.)

Çilek ve Çırakları Mutfakta - Enerji Müzesi'nde Enerji Barları Yapıyoruz
Bu atölye çalışmasında çocuklar önce buğdayın, balın öyküsünü dinliyor, buğdayı daha yakından tanıyor ve buğdayın un hali ile tanışıyorlar. Sonra buğday, kuru ve taze meyveler, bal ve daha pek çok malzemeyi kullanarak enerji barlarını yapmak üzere kolları sıvıyorlar. Son olarak kendi yaptıklarının tadına bakıyor, kalanları da evlerine götürmek üzere paketliyorlar. Bu kış çocukların ihtiyacı olan enerji, bu atölyede...
Tarih: 20 Kasım Pazar
Saat: 10:30-11:30
Yaş Grubu: 4-6 yaş
Ücret : 40 TL’dir.( Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.)

Titrek Boyacı
Çocukların kendi elleriyle çizdikleri resimlerden farklı resimler bunlar... Çocuklar bu atölyede resim yapmak için diş fırçalarını bir boyacı haline dönüştürüyorlar. Diş fırçasından robot olur mu diye merak edenler bu atölyede bir fırçanın boyayan bir robota nasıl dönüştüğünü görerek kendi fırçalarını bir robota dönüştürüyorlar. Çocukların asistanı olan anne-babalar resim çiziminde de dev kağıdın etrafında yönünü şaşıran titrek boyacıya yardım ediyorlar.
Tarih: 20 Kasım Pazar
Saat: 10:30-11:30
Yaş Grubu: 3-6 yaş Ailece
Ücret: 40 TL’dir.( Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.)

Tohum Bombaları
Kentlerde hızla yaygınlaşamaya başlamış olan tohum topları “gerilla bahçeciliğinin” en gerilimsiz hareketlerinden biridir. Tohum toplarının bazı eski Amerika yerlileri tarafından kullanıldığı sanılıyor. Masanobu Fukuoka ile yeniden ilgi toplamaya ve yaygınlaşmaya başlamış olan bir tohum ekme yöntemidir. Tohumları doğaya en az müdahale ile ekme prensibine dayanır. Bu atölyede çocuklar kendi tohum bombalarını “'kardeş bitkiler” prensibine göre hazırlayarak ister şehrin parklarına, bahçelerine atıyor, ister kendi evlerinde saksılarda yetiştiriyorlar.
Tarih: 20 Kasım Pazar
Saat: 13:30-14:30
Yaş Grubu: 4-10 yaş
Ücret: 40 TL’dir.( Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.)

Çilek ve Çırakları Mutfakta - Süt Uyuyunca
Bu atölye çalışmasında minikler sütün sihirli dönüşümlerini öğreniyorlar. Sütümüz uyuyunca, yoğurda, peynire ve çok sihirli bir tatlıya dönüşüyor. Hep beraber uykudan uyanan sihirli tatlılarını yiyor, eve ise hala uyuyan sütlerini götürüyorlar. Uyuyan süt masalını dinlemek ve kollarını sıvayarak işe girişmek isteyen tüm sütseverler çocukları bu atölye çalışmasına davetli...
Atölye çalışmasını, çocukların sağlıklı beslenmesini çok önemseyen, bu konu üzerinde titizlikle çalışan aynı zamanda Tübitak/Meraklı Minik dergisi tariflerini hazırlayan İpek Kuşçu gerçekleştiriyor.
Tarih: 26 Kasım Cumartesi
Saat: 10:30-11:30
Yaş Grubu: 4-6 yaş
Ücret: 40 TL’dir.( Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.)

Cazcı Robot
Dans etmeyi kim sevmez? Daha önce dans eden bir robot gördünüz mü? Bu atölyede çocukların anne-babaları ile yapacakları robotlar caz müzik ile dans ediyorlar. Aileler, çılgın cazcı robotlarını oluşturmak için renkli kablolar, tüyler, piller, motorlar ve CD’lerle çalışıyor. Atölye sonunda caz müzik ile robotunuz dans edecek, dilerseniz sizler de…
Tarih: 27 Kasım Pazar
Saat: 10:30-11:30
Yaş Grubu: 3-6 yaş Ailece
Ücret: 40 TL’dir.( Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.)

Manyetik Örümcek
Bu örümcek kendi kendine hareket ediyor. Çocuklar bu atölyede yumurta kartonları, mıknatıslar ve bakır telleri ailelerinin de yardımı ile manyetik bir örümceğe dönüştürüyorlar. Manyetik “örümçekler” masaların üzerinde kendi kendilerine hareket ediyorlar.
Tarih: 27 Kasım Pazar
Saat: 13:00-14:00
Yaş Grubu: 3-6 yaş Ailece
Ücret: 40 TL’dir.( Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.)

Santralistanbul rezervasyon istiyor.
Eski Silahtarağa Elektrik Santralı Kazım Karabekir Cad. No:2/6 Eyüp 34060 İstanbul
0212 311 78 35 - 0212 311 77 03


İSTANBUL MODERN

Renkli Portreler Atölye Çalışması
4-6 yaş grubu için düzenlenen bu atölyede çocuklar, toplumdaki rolleriyle, meslekleriyle ve karakterleriyle ailelerindeki ve çevrelerindeki kadınları konuşuyorlar. Annelerinin, teyzelerinin, ablalarının sevdikleri özelliklerini, fiziksel görünümlerini ve onlarla olan ilişkilerini birbirleriyle paylaşıyorlar. Bu kısa söyleyişinin ardından onlar için önceden hazırlanmış boyama kâğıtlarında yer alan kadın portrelerini renklendirip üzerlerine çeşitli imgeler ekleyerek renkli portreler yaratıyorlar.
Tarih: 20, 26 Kasım Cumartesi
Yaş Grubu: 4-6

Rezervasyon için 0 212 334 73 41 aramanız gerekiyor. 
İstanbul Modern’in tüm atölye çalışmalarını ücretsiz olarak gerçekleştirdiğini hatırlatalım.
Müzeye giriş ücreti 14TL. Çocuklardan ücret alınmıyor.

Meclis-i Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Sahası Antrepo No:4 Karaköy - İSTANBUL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...